Montaj

Montajul sistemelor fotovoltaice este realizat de o echipa specializata si presupune parcurgerea catorva pasi care asigura parametrii de calitate a lucrarii.

Pasii de montaj a sistemelor fotovoltaice

Instalare sisteme de panouri fotovoltaice

Pasul 1: Instalarea suporturilor

Primul pas este fixarea suporturilor care vor susține panourile solare. Această structură de bază oferă un suport rezistent si robust. La instalarea panourilor se are in vedere directia, care trebuie sa fie spre sud pentru o lumina de intensitate maxima. Se monteaza si pe directiile est si vest daca nu exista posibilitatea montarii spre sud sau ca o completare. Structura de montare trebuie să fie ușor înclinată sub un unghi de înclinare între 18 și 36 de grade. Multe companii folosesc un tracker solar pentru a crește eficiența conversiei prin orientarea spre soare pe toata durata zilei.

Pasul 2: Montajul panourilor

Următorul pas este fixarea panourilor solare pe structura de montaj. Acest lucru se realizează cu ajutorul accesoriilor de prindere pe suporturi. Se monteaza cu grija astfel incat intreaga structura sa fie robusta si sa reziste in timp la conditiile meteorologice.

Pasul 3: Cablarea electrică

Dupa montajul panourilor pe suporti se efectueaza cablajul electric. Conectorii universali precum MC4 sunt utilizați pentru montarea cablajului deoarece aceștia pot fi conectați la toate tipurile de panouri solare. Panourile pot fi conectate electric între ele în doua modalitati: conexiune in serie si conexiune in paralel.

Pasul 4: Conectarea sistemului la invertorul solar

Urmeaza conectarea sistemului fotovoltaic la un invertor solar. Firul pozitiv de la panoul solar este conectat la terminalul pozitiv al invertorului, iar firul negativ este conectat la terminalul negativ al invertorului.

Pasul 5. Montarea sistemulul de monitorizare

Se monteaza senzorii , dispozitivele de monitorizare a parametrilor de functionare a sistemului. Se seteaza si se verifica transmiterea datelor la device-uri.

Pasul 6: Conectați invertorul solar la rețea

Următorul pas este conectarea invertorului la rețea. Pentru a realiza această conexiune, se folosește o mufă normală pentru a conecta la borna principală a comutatorului de alimentare. Un fir de ieșire este conectat la o placă electrică care furnizează energie electrică în casă.

Pasul: 7: Pornirea si testarea sistemului

Acum, când toate cablările și conexiunile electrice sunt finalizate, se porneste comutatorul invertorului, se testeaza si se verifica parametrii de functionare.

Servicii de instalare sisteme fotovoltaice

Suntem firma specializata in instalare de sisteme fotovoltaice si autorizat ANRE.

Contacteaza-ne

Daca esti interesat de instalarea profesionista de catre specialisti autorizati a unui sistem de panouri fotovoltaice, contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?

0722733445

offfice@senectric.ro